BERT HEERINK

Journalist

Foto: Sander Drooglever

Bert Heerink werd op 26 januari 1953 geboren in Utrecht. Al jong koos hij de weg die zou leiden tot een internationale carrière als popzanger. “Burning Heart” en “Different Worlds”, werden wereldhits waardoor Heerink met zijn band in de jaren ’80 over de hele wereld toerde. In de jaren ’90 stond hij opnieuw volop in de spotlights door de met een gouden plaat beloonde commercial songs voor een bekend groen biermerk. Wie kent “Juli July” eigenlijk niet? Aansluitend volgeden 5 prachtige jaren als zanger bij de band Kayak.

Hij was de (zang)stem in de Disneykrakers  “Brother Bear” en “Tarzan” en werkte in de laatst genoemde productie samen met Phil Collins.
Bij grote orkesten als het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en het Noord Nederlands Orkest mocht Bert rollen vertolken in landelijke tournees als ‘Tommy”, “Queen in Concert” en ‘Symphonic echoes of Pink Floyd”.
Op 6 december 2008 werd Bert Heerink Koninklijk onderscheiden voor zijn bijdrages aan de popmuziek en vanwege zijn nog altijd voortdurende inzet voor de kinderrechtenorganisatie KidsRights.

Bert is sinds 2012 zanger bij de eveneens wereldberoemde gitarist Jan Akkerman & band. Daarnaast is hij sinds 2013 zanger van het Pink Floyd Project dat zowel elektrisch als in akoestische uitvoeringen van het repertoire volle zalen trekt en toert hij daarbij volgend seizoen ook nog eens langs de theaters met het akoestische project Heerink & Friends dat ooit begon als een vriendenclub maar is uitgegroeid tot een avondvullende, verrassend originele muzikale productie.

Addo Kruizinga

Parson Nathaniel

Addo studeerde Economische Psychologie aan Tilburg University (1984-1990), maar begon al tijdens deze studie als zanger in diverse rockbands. Zijn muzikale roots liggen in de melodieuze rockmuziek. Hij zong onder andere in de Utrechtse band Martyr (in hun melodieuze periode) en in de Tilburgse formatie Rubicon, waarmee hij in 1992 het album Land of Dreams uitbracht. Zanglessen volgde hij bij de bekende zangpedagoog Edward Hoepelman, die hem in aanraking bracht met musicals.

Vanaf 1994 speelde Addo hoofdrollen in vele musicalproducties in binnen- en buitenland. Zo vertolkte hij de rol van Judas in Jesus Christ Superstar (Koninklijk Ballet van Vlaanderen) en Freddy Trumper in Chess bij hetzelfde gezelschap. In Wenen speelde hij De Dood in de originele productie van Elisabeth, en daarna keerde hij terug naar Nederland om bij Joop van den Ende de hoofdrol van Tony in West Side Story te spelen. Daarna volgden nog hoofdrollen in Les Miserables (Enjolras, in Antwerpen), Elisabeth (Rudolf en understudy De Dood, bij Joop van den Ende Theaterproducties), Doornroosje (Jonathan, bij Studio 100), Eternity (Star, bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht), Pippi Langkous (Tante Pastellia, bij Theater Familie), Tarzan (understudy Korchak, Clayton en Porter, bij Joop van den Ende Theaterproducties) en Anatevka (Perchik, bij Mark Vijn Theaterproducties). Tevens speelde Addo diverse kleinere rollen in de musicals Piaf, Rembrandt en Oorlogswinter. In juni 2017 keerde hij terug als kroonprins Rudolf in de productie Elisabeth in Concert, bij Paleis het Loo.

Op TV was Addo te zien als rechercheur Rick Dijkstra in de VARA-misdaadserie Ernstige Delicten. Deze serie was gedurende drie seizoenen (2002-2004) te zien op NPO 3.

Momenteel volgt hij de opleiding Master of Music aan het Fontys Conservatorium Tilburg, afdeling Muziektheater, met als specialisatie Educatie. Sinds kort geeft Addo namelijk zanglessen, en is hij bezig met het opbouwen van zijn eigen lespraktijk.

NICK HOLLEMAN

Soldaat – Gitarist

Zanger Nick Holleman is behalve zanger en componist van de symfonische progressieve band Powerized, ook vier jaar lang actief geweest als zanger van de grote Amerikaanse band Vicious Rumors. Beginnend in 2013, toerde hij zes weken lang door de Verenigde Staten en Canada. Sindsdien zag hij met zijn bands zeven keer Europa, Zuid-Amerika en bracht zijn zang hem op het grootste drijvende festival, het bekende cruise schip in de Golf van Mexico, 70000 tons of metal. Deze periode kende ook de opnames en de release van het wereldwijd goed ontvangen album “Concussion Protocol”.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het debuut album van zijn band Powerized. Het theatrale concept, de orkestrale, verhalende elementen, aangevuld met zijn hoge, cleane zangstem en de geleverde energie, leiden tot een vernieuwende benadering van de muziek. “Let us convert you to our creed”, de kernzin van het concept, weerspiegelt de passie van Nick voor muziek en beschrijft zijn aanstekelijke enthousiasme.

Emma Lou

Beth – Violist

Emma Paalvast is zangeres en violiste. Ze volgde vanaf jongs af aan klassiek vioolles maar kreeg van huis uit ook invloeden mee van country en Ierse Folk. Tijdens de opleiding Docent Muziek aan het conservatorium van Zwolle ontdekte ze haar passie voor zingen. Ze volgde daarna de opleiding zang richting jazz en pop aan het conservatorium van Arnhem en Zwolle waarmee ze de ArtEZ vrienden-publieksprijs in de wacht sleepte. Onder de naam ‘Emma Lou’ schrijft ze liedjes. In 2016 bracht ze haar debuutalbum ‘Nooit Alleen’ uit. In 2017/2018 speelt ze een avondvullend kleinkunst programma in verschillende theaters in Nederland.

Jeffrey Revet

Muzikaal leider – Toetsenist

Jeffrey studeerde aan het ArtEZ conservatorium in Enschede. Zijn specialisatie in keyboards en muziekproductie vormen de basis voor zijn huidige werk. Als toetsenist tourde hij over de wereld met de band Stream of Passion en de projecten Christmas Metal Symphony en Rock Classics Symphony. De kennismaking met het theater volgt in het seizoen 2016/2017 wanneer hij met de band Queen Forever meespeelt in de voorstelling “I Want To Break Free”. Naast zijn werk als toetsenist heeft muziekproductie nog steeds een belangrijk aandeel in Jeffreys beroepspraktijk. Sinds 2011 is hij als docent betrokken bij de opleiding MediaMusic aan het ArtEZ conservatorium.

Martijn Peters

Drummer

Het begon in 1989 toen Martijn’s oudere broer het Deep Purple album ‘24 Carat Purple’ kocht met Ian Paice op drums. Vanaf dat moment wist Martijn dat hij drums in zijn leven wilde.
Tot op heden is Martijn het meest bekend om zijn werk als lid van de Nederlandse metal band Stream of Passion waarmee hij verschillende albums heeft opgenomen, een dvd heeft uitgebracht en uitgebreid over de hele wereld heeft getourd, in Europa, Canada, Noord-Amerika, Mexico, Rusland en Israël.

Na zijn eindexamen aan de Havo voor Muziek en Dans gaat Johan Jazz Piano studeren aan het Rotterdams conservatorium.  Al tijdens zijn studie speelt hij in zowel Pop- als Jazzbandjes en hij tourt als begeleider van de cabaretier Tom Oosterhuis door de Nederlandse theaters.  In 1996 studeert hij af bij de bekende Jazzpedagoog Rob van Kreeveld. In de jaren erna speelt hij in bands als ‘Evelyn and the Groove Movement’, ‘DJ Meastro and the Blue Note project’, ‘A Balladeer’ en ‘State of Monc’ en werkt als freelance toetsenist met o.a. Birgit Schuurman en babette Labij.  Onder de naam Kokos maakt hij samen met drummer Marcel van As (o.a. Spinvis) composities voor theaterproducties en korte films. Hij speelt onder meer met  ‘The Auratones’ die flitsende Jazzconcerten verzorgen met Thijs van Leer aan het orgel. Met Charlie Dée’ tourt hij door Nederland, maakt hij meerdere CD’s en speelt hij de voorstelling ‘A Tribute to Joni’ Mitchell’ in de Nederlandse theaters. Intussen is Johan sinds een aantal jaren docent piano/toetsen op Rockacademie (Tilburg) en naast zijn werk als sessiemuzikant is hij vaste kracht in de band VOF de Kunst.

“Met de juiste groove, sound en timing de muziek spelen is mijn motto!”

Muziek is Rik met de paplepel ingegoten. Als zoon van een koor- en orkestdirigent ontwikkelde hij al snel een brede interesse in muziek. Zijn persoonlijke smaak loopt uiteen van klassiek tot rock en van jazz tot americana. Rik studeerde bas aan de conservatoria in Tilburg en Arnhem. Sindsdien is hij werkzaam als bassist binnen diverse bands en projecten. Naast de americana band In My Tree speelt Rik in de theatervoorstelling “(On)bekend en bemind” van Hester Visscher.

“Muziek maken doe je met elkaar. Het is voor mij de optelsom van muzikanten die samen muziek maken. En op die manier ook plezier maken en goed blijven spelen.”

Jogchum Zijlstra

Gitarist

Over zijn voorliefde voor de gitaar is Jogchum kort en duidelijk: met een gitaar in de handen is Jogchum helemaal in zijn element, zonder gitaar is hij een beetje van slag. Het is dus niet verwonderlijk dat beide vrijwel onafscheidelijk zijn. Jogchum studeerde gitaar aan de ArtEZ popacademie in Enschede. Sinds zijn examen in 2015 werkt hij als docent en sessiemuzikant. Een voorkeur voor stevige rock komt tot uiting in zijn band Paco Chains, terwijl Joghcum met praiseband Ivy zijn veelzijdigheid laat zien.

Jurriaan Westerveld

Cellist

Foto: Nico Wolterink

Jurriaan Westerveld groeit op in Lelystad in een huis vol muziek. Met een mix van Beethoven, Supertramp en Herman van Veen ontwikkend Jurriaan al op jonge leeftijd een brede muzieksmaak. Jurriaan was als jonge cellist dan ook al snel bezig met het verkennen van andere stijlen dan Klassiek, Barok en de Romantiek.

In 2010 begon Jurriaan met zijn studie basgitaar aan de Popacademie op het ArtEZ conservatorium in Enschede. Daar ontwikkelde hij zichzelf om als cellist popmuziek te spelen.

Tegenwoordig speelt Jurriaan bij diverse bands en projecten cello en basgitaar. Waaronder Roos Blufpand, waarbij hij 2 albums heeft ingespeeld en in verschillende theater en popzalen tours heeft meegespeeld. Maar ook de electronica/popband NNENN en de rockband Paco Chains.

Rani Kumar

Altviolist

Foto: Jaap Uilhoorn
Rani begon aan haar conservatoriumstudie met het plan klassiek altviolist te worden. Maar na de opleiding kwam ze er achter dat ze zich meer thuis voelde in een band. Samen met haar collega’s van het Red Limo String Quartet begon ze een zoektocht naar de plek die het strijkkwartet kan innemen in een popliedje.
De vrijheid om aan de muziek te sleutelen, arrangementen te schrijven en te spelen met microfoons en effecten gaven een heel nieuwe dimensie aan het muziekmaken. Met het Red Limo werkte Rani onder meer met Kyteman, Wende, Kensington en Pearl Jam frontman Eddie Vedder.

Loes Dooren

Violist

Foto: Gregor Servais
Loes Dooren (1990) studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Vegard Nilsen, en vervolmaakte haar studie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Jaring Walta. In 2015 studeerde ze af met glans, en behaalde daarnaast een bachelordiploma Psychologie aan de Universiteit Leiden. 
Loes speelt in binnen- en buitenland in zeer verschillende contexten: symfonieorkesten, studio-opnames, kamermuziek en sociaal-maatschappelijke projecten. 
Met haar strijkkwartet werd ze uitgenodigd voor concerten in Brazilië. Ze speelde en tourde onder andere met het Nationaal Jeugd Orkest, het Ricciotti Ensemble, Ludwig, het Amsterdam Chamber Orchestra, het Ciconia Consort en Kamerata Zuid. 
Naast het klassieke repertoire speelde Loes opnames, tv-shows en concerten met onder andere Mr Probz, David Guetta, Celine Dion, Black Eyed Peas, Epica, Benjamin Herman en Paul de Leeuw.
Hiernaast zet Loes zich graag in voor de waarde van muziek binnen de samenleving via onderwijs en sociaal-maatschappelijke projecten, zoals Orchestre Partout, de Volksopera, en muziek met gehandicapten en dementerenden.

Mike Vullings

Producent

Mike Vullings (geb. 03-01-1974) is zo goed als zijn hele leven bezig met muziek, show en theater. Dit begon op de lagere school waar hij discolampen maakte voor de feestavonden, en kreeg via het spelen in bandjes en de organisatie van concerten een vervolg in het theater, waar hij in diverse functies aan honderden voorstellingen heeft gewerkt. In 2015 was de tijd rijp voor een volgende stap, een eigen productiebedrijf beginnen.
In het seizoen 2016-2017 beleefde hij met I want to break free een succesvol productiedebuut, wat dit seizoen overtroffen wordt met zijn eerste rock musical.

Astrid Radoes

Regisseur

Astrid startte haar studie in Tilburg aan de vooropleiding voor de theaterschool bij ‘De Muze’. Vervolgens ging zij naar de Toneelacademie aan de Fontys Hogeschool waar zijn in 1998 afstudeerde als Eerste Graad docent drama met specialisatie regie.

Eenmaal in het werkveld kwam zij op de meest uiteenlopende plekken. Zij werkte als docent op scholen en creatieve centra, als theaterconsulent, regisseur, trainer, zangeres en presentatrice. Astrid werkte met zowel professionals als met amateurs. Als zangeres zong Astrid in een musicalgezelschap in Nederland, België en Frankrijk.

Op dit moment heeft zij alweer 11 jaar haar eigen Theaterschool T’extpierement met zo’n 200 leerlingen in Oss en in Druten. Naast haar eigen leerlingen werkt Astrid met koren, operettegezelschappen, maakt zij grote muzikale concerten en shows en is zij met regelmaat te vinden op vakopleidingen en als gastregisseur op de Nederlandse Musical Academie.

Naast dit alles is Theaterschool T’extpierement The Dutch Voice Coaching department for London College of Music. Dat wil zeggen dat het de enige theaterschool in Nederland is die zangcursussen aan mag bieden en examens af mag nemen voor deze zangopleiding uit London. Hiervoor werkt Astrid nauw samen met de zangcoaches van West End.

Jérôme Siegelaer

Videodesign

Foto: Hanneke Wetzer
Professional artist since 1999: video/installations/photography. Expositions and performances at Rijksmuseum Twenthe, STRP Festival, Dutch Film Festival, Bredas Museum, Van Abbemuseum, Lowlands Festival, Roadburn festival, etcetera.
In the past decade his visual style has developed into one of contemplation and meditation, where atmosphere prevails yet beneath the esthetic surface there are worlds of thought and emotion.
While occasionally working with models and dancers, most of his works are rooted in nature.

Nick de Craen

Belichter

Belichter, ontwerper, technicus, sfeervertaler… Wil mooie dingen maken, Is gefascineerd door de emotie die muziek en theater los kan maken in andere mensen, Steekt meer energie in ontwerp, kleur en focus dan in programmeren, Wil die onzichtbare extra artiest zijn die het gevoel van de toeschouwer pakt, stuurt en versterkt, Gelooft heilig in de magie van een team.

Geboren in Breda, opgegroeid in Prinsenbeek, woont in Oss, getrouwd met Darija en vader van Jonas en Isis.

Nick heeft na Mavo, MTS en HTS als mede eigenaar van VP Event Support naast eigen producties vele nationale en internationale acts van licht mogen voorzien, Vond het fantastisch om met studiegenoten vanuit het niets een bedrijf op te zetten. Heeft daarna bij grotere bedrijven mogen werken zowel binnen als buiten, maar werkt de laatste jaren als freelancer. De ervaring in kleine clubs en grote tourproducties hebben hem gevormd tot een flexibele creatieve vakman die zich kan identificeren met zijn opdrachtgevers… en het publiek.

Mark van den Heuvel

Fotograaf – PR

Mark van den Heuvel werd geboren op 3 april 1982 en verhuisde toen hij nog maar twee jaar oud was met zijn ouders naar Den Bosch. Hij woont nog steeds in de stad waar hij opgroeide.
Na zijn middelbare schoolperiode die hij doorliep op de Sancta Maria-mavo, ging hij verder in de geluidstechniek. Hij rondde in 2000 met succes een opleiding aan het Sound Seminar in Rotterdam af.
Hierna ging hij zowel in Nederland als door heel Europa aan de slag als geluidstechnicus, allround theatertechnicus, stage manager en tourmanager voor nationale en internationale gezelschappen.
Na acht jaar werd het tijd voor een nieuwe uitdaging, Mark ging aan de slag bij een groot telecombedrijf. Begonnen als telecommonteur, werkte hij zich op tot regiomanager. Mensenkennis en gedrevenheid zorgden ervoor dat onder zijn leiding veel winkels succesvol opereerden.
In 2016 zat Mark even op een dood spoor. Dat duurde niet lang. Hij kwam er achter dat hij zijn passie moest volgen: fotografie. Er kwam een einde aan het commerciële avontuur en zo hij startte begin 2017 zijn eigen bedrijf:
Mark van den Heuvel Fine Art Photography.
Zijn missie is: “Mijn dromen en gedachten vertalen in foto’s”.
MarkCast